tisdag 15 september 2009

Ya Man Jamaica Man (Smoke?)

Haiti - Labadee
Vi skulle få upptäcka en ö, och se den med samma ögon som Christoffer Columbus en gång gjorde, stog det att läsa i broschyren. Spännande!
Nu hade man glömt att nämna att Bert Karlsson hade varit där emellan. Ön ägdes numer av rederiet. Det stog 20 vattenskotrar parkerade på en pontonbrygga och man kunde åka linbana från öns högsta topp. Barnen kunde, mot en bunt dollars, klättra omkring på stora 'isberg' av plast, som av någon anledning placerats i den vackra viken. När vi köade för att få komma ombord på båten igen, så stog ett genuint 'panta-mera' band och underhöll oss. För att inte svimma i värmen så kunde man köpa vatten för 35 sek flaskan. Ville man komma billigare undan fick man välja ett gult alternativ med mycket rom i... undrar vad Christoffer valde?

Jamaica - Ocho Rios
Mannen på fotot underhöll oss på stranden. Han höll på så länge man stoppade en dollarsedel i hatten. Han sjöng bättre än vad han såg ut. Han fick två dollar, vilket gav två somarglada låtar. Sedan fick vi ett "Ya man, no problem (smoke?)" och så svävade han vidare. Jamaica doftade lite sötare än övriga öar...

Cayman island - Georgetown
365 banker finns visst på ön. Det betyder lite plattare vägar och finare bilar. På vägen till stranden såg jag Prize Waterhouse Coopers kontor. Det är min revisor. Gott, nu vet jag vart mina pengar hamnar i alla fall...

Mexico - Cozumel
I Mexico serveras Sol i fempacks hinkar. Jag trivdes gott i Mexico. På kajen fanns ett litet köpcenter som alla resenärer måste passera för att komma till båten. När båtens ångvissla tjöt för att påvisa att alle man skulle ombord, då sjönk priset på den äkta maya masken från 58 dollar till 20 dollar...taget!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar