fredag 16 april 2010

Informationssamhället...en fluga?

Det krävs en hel del av var och en för att hänga med i utvecklingen. Det krävs först och främst en vilja att göra det dessutom. En del av dig vill alltid bromsa lite, medan en annan del alltid vill ha full gas. Jämvikt kallas det visst.
Men så finns det människor som bara bromsar. Som har som fast övertygelse att dom inte behöver utvecklas med omgivningen. Inte på något plan. Men det kanske är bra. Det behövs kanske sådana. Bromsklossar. Av samma anledning som att Skoda finns på våra vägar. För att dämpa tempot.

Det sägs, att någon en gång sa, att det fanns en beräknad marknad för ca 5 datorer i Sverige. Han hade fel.

Någon chef på företaget Facit, som tillverkade skrivmaskiner och var marknadsledande på det, vägrade att börja med datorer. Han hade fel.

Ines Uusman (kommunikationsminister för sossarna på 90-talet) sa att hon inte trodde att människor skulle vilja lägga ner så mycket tid på surfande i framtiden. Hon hade lite fel.

Rektorn i Bjästa hade uppfattningen att varken hon eller hennes lärare vistades på internet, eller visste hur man gjorde. Dom fanns inte på den "arenan" helt enkelt. Det skulle krävas utbildning av personalen. Hon är på helt fel plats! (Är hon kvar än förresten?)

Idag läste jag att den informationsansvariga i Härnösand kommun - Tina Svingstedt - vet att de sociala medierna öppnar upp många vägar till kommunikation, men det dröjer ett tag innan hon prioriterar att lägga sin tid på det. En informationsansvarig? Prioritar bort de sociala medierna?

För mig visar det bara att det finns alldeles för många människor på fel platser.

Hu...Scary!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar