fredag 16 april 2010

Don't mess with a Viking

Begreppet "Ekonomisk kris" skall man nog vara Islänning för att få använda med trovärdighet. Islands ekonomi är så dålig så att dom kan sluta att fundera på den. Det är för sent. Men i kriser så närs överlevnadsinstinkten. Kanhända så håller dom nu på att smida sina järn där upp på den karga ön. Kanske planerar dom rövartåg som en hämnd på alla som vänt dom ryggen.

Eller så har dom gamla asagudarna som klivit med in i spelet. Där sitter dom nu nere i Helheim och eldar så att Eiyafjallajökull spyr ut sina aska över oss förtappade. Och ingen terrorist kunde skapat mer oreda i vår värld. Dom har nu lamslagit en hel kontinent. Gör flygbolag konkurrsmässiga (om det går att göra det värre). Stoppar affärsmöten, stadsbesök, turister, transporter. Och sätter dessutom SJ på pottan igen, hehehe.

Eller är det bara naturens sätt att justera klimatet. Instrålningen dämpas och klimatet blir svalare. Växthuseffekten tappar fart. Då är det kanske värt att ha lite kaos i flygtrafiken några dagar. Eller veckor.

Nä, det är nog islänningarnas förtjänst.
Vi svek dom.
Här kommer tackkortet.

Don't mess with a viking!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar