torsdag 25 juni 2009

Nu är myggorna lite färre!

En fantastisk vecka på västkusten är till ända. Det blev en vecka med soliga varma dagar och svala kvällar. Krabbfiske med Lilldottern. Båttur genom Nordströmmarna med Systern och Svågern. Salta bad från solvarma bryggor. En god bok i brassestolen till vågornas kluck. Lilldotterns och Farmors ystra dans runt midsommarstången på Bokenäs. Räkmacka på Pråmen i Lysekil. After Beach konsert med DuoJag på klipporna utanför Sealodge på Smögen. Öl och pyttipanna på akterdäck i Lilla Bommen. AC/DC på ett fullsatt Ullevi. Solbränd RayBan näsa. Vad kan man mer begära av en semestervecka?

När SMHI visade en stor sol över Mittens rike, ja då bestämde vi oss för att köra upp dit igen under nattetid.
"Ingen soltid får förspillas", sa Hjärtat och somnade in gott i passagerarsätet.
Solen går aldrig riktigt ner i Sommar-Sverige. Mörkret tar aldrig över. Natten är mycket vackrare än dagen. Och vägarna är fria från Skodia Fabior!

Men luften är full med myggor! När Pärlan svepte genom västermanländska och dalanatten, ja då gjorde hon livet lite mer uthärdigt för dom som bor där. Vi tog med oss liken från 1 miljooon myggor upp till Mittens rike. Insmetade, ja nästan fastbrända i fronten på min nya Pärla. När det var som värst så lät det som om man körde igenom en regnskur. Smatter mot vindrutan. Det tog en timme att tvätta ren den. Dom är inte helt borta ännu. Men vi gjorde livet lättare för några medmänniskor. Det får det vara värt.

Nu är jag pappaledig. Lilldottern och Kompisen springer fram och tillbaka genom vattenspridaren. Solen skiner. Det doftar Hawaiian Tropic...

Ahhh!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar