tisdag 27 oktober 2009

Ute på tunn is?

Detta är ju, som ni kanske märkt, långt ifrån en politisk blogg. Men ibland poppar det upp sådana popcorn också. Det kan man ju inte hjälpa...Som idag när det står att läsa att den rödgröna röran seglar uppåt i oppinionsmätningarna. Då funderar jag lite över hur det är möjligt. Vem vill ha det så? Hur tänker man då?

Som egenföretagare är man ganska utsatt för vilka spelregler som sätts upp. Jag säger inte att det är bra för oss idag. Långt ifrån. Väldigt långt ifrån. Men jag har svårt att se hur det skulle kunna bli bättre med Mona vi rodret.

När man försöker läsa på, så känns det som om dom pratar om en "välfärd" som något som finns "där ute", men som någon annan skall ordna. Alla har rätt till denna "välfärd" och det är arbetsgivaravgifterna som skall betala den. Så var det förr. Så har det alltid sett ut. Så får det bli.

Företag ser inte längre ut som då. Avtal och regler är uppbyggda för en industri som håller på att läggas ner. Avtal och regler håller på att kväva de småföretag som kämpar och försöker växa upp.

Blir det ett regeringsskifte nästa år, så får vi nog hoppas på att dom drar igång varvsindustrin igen. Och Teko.

För välfärdens skull...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar