lördag 27 mars 2010

Mina fördomar om kyrkan besannas tyvärr idag...

Man tittar och lyssnar och får den där klumpen i magen. Hur skall man kunna se objektivt på vad som hände i Bjästa? Man blir bara förbannad. Och rädd. Tänk om jag bor i ett "Bjästa"? Är människan i grunden så obota korkad som det låter i reportaget från Bjästa? Nä, jag kan inte tro det. Jag tror det beror på miljön vi växer upp i.

- Om man har en präst som låter en dömd våldtäktsman komma till kyrkan på skolavslutningen och ta emot applåder. Och på frågan om hur han kommenterar att killen våldtagit ännu en tjej säger - "stackars kille"...

- Om man har en rektor som inte tycker att det finns någon anledning att ta till några åtgärder mot en elev, trots att han döms för våldtäkt..."det är...svårt"...(pass upp, hon har väl förmodligen samma syn på lärarna då får man förmoda).

- Om samma rektor inte har någon aning om vad som skrivs av hennes elever på internet, och svara på frågan om varför hon inte tagit reda på det under det år som gått, säger att "det är en fråga om utbildning". Att alla inte vistas på den "arenan".

- Om man har föräldrar i byn, som säger att dom inte tror på att det har hänt, trots DNA-bevisning, och försvarar det med att "han inte behöver göra sånt, för han ser både bra ut och är snäll"...

...hur fan skall då ungdomarna veta hur dom skall agera?

Det håller inte med att man nu ångrar sina uttalanden. Vad man sa, och hur man agerade vid tillfället, är det som visar grundvärderingarna. Det som sägs idag är ett spel för att rädda sitt eget skinn.

Var det någon mer än jag som tyckte att det lät som att det spelades mycket banjo i Bjästa...

Anyone?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar