tisdag 14 april 2009

Staten och Kapitalet - del 2

Ja jädrar i min låda! I Mittens rike sitter polisen inte rådvill när det vankas inkomster. Dom har verkligen fattat galoppen! När anslagen från riksdagen dras ner, då låter vi allmänheten betala direkt ur egen kassa, utan att passera gå!

Inför påskhelgen, när alla skidsuktande sörlänningar skulle passera Mittens rike på väg till Stockholmsförorten Åre, så passade man självklart på att placera ut en trafikpatrull med storstörsta laserkanonen.
Och likt en fiskare vet att leta sig till de rätta vattnen, så placerade man kontrollen på den längsta flygrakan i Mittens rike! (Här vill jag passa på att poängtera att bilden ovan inte föreställer nämnda flygraka...) Där drog man sedan in 100 000 skattade riksdaler från de passerandes semesterkassa. Efter en stund flyttade man kontrollen till annan plats. Men likt den tidigare nämnde storfiskaren, så flyttade man tillbaka till flygrakan igen då man snabbt förstod att det nappade bättre där. Och plockade snabbt och geschwinnt in 100 000 lakan till.

Om slutsatsen av detta innebär att "man" kommer att köra saktare på flygrakan i fortsättningen, eller att Åres näringsidkare fick 200 000 mindre i påskkassan, eller om polisen fick godare tårta och fler munkar till kaffet, det förtäljer inte historien. Men företagsamma är dom, polisen i Mittens rike! Lågkonjunktur? Inte här...

1 kommentar:

  1. Hejhej!
    Efter att ha sträckläst den senaste månadens alla inlägg så känner jag att jag måste skriva någon rad till dig! Det enda jag hade på hjärtat var att tala om att du skriver otroligt bra, roligt och intressant! Verkligen en kul och läsvärd blogg du har. Den kommer hamna bland sparade länkar ;)
    Ha de gott i väntan på gröna gräsmattor!

    SvaraRadera