onsdag 27 maj 2009

Old School

Jo, ja tiderna förändras, och säkert till det bättre. Men om man skall vara lite nostalgisk, så fanns det en viss charm med Tipsextrasändningarna på 70-talet. Man tittade förstås på engelska ligan, och på fotbollsplanen var det således engelska fotbollsspelare. Det fanns inget konstgräs och sånt' tjafs, utan dom spelade oftast med lera upp till anklarna. Och dom sparkade alltid bollen så långt dom kunde, och dom smällde på varandra när dom kom åt. Och fick någon en smäll så spottade man ut tänderna och körde på. Och det mysigaste var när någon gjorde mål uppe i Birmingham, för då plingade det i rutan...

Nu för tiden har man ju vant sig med att fotbollsspelare är fjollor, som lipar när dom åker på ett krokben. Och har någon väl lagt sig ner, och håller runt smalbenet, ja då vet man att man lätt hinner ut och hämta fika i köket, för då måste mirakel-kylsprejen in.

Tänk om dom vetat det, engelsmännen, när Tottenham Hotspurs 1978 hämtade dit Osvaldo Ardiles och Ricardo Villa från Argentina. Tänk om dom vetat att engelsmännen själva skulle bli ett pittoreskt inslag i de engelska ligaklubbarna på 2000-talet. Nu är det mest fjollor som sagt.

Men så stiger han in på banan i Rom. Paul Scholes! Efter några minuter ligger en Barcaspelare på gräset. Och den mannen har ont. Riktigt ont. Så ont som det gjorde att spela fotboll i England på 70-talet.

Snyggt? Nä, men härligt nostalgiskt!

1 kommentar:

  1. Tipsextra, det var tider det. Jag och Magnus Å hemma i hans hörnsoffa tillsammans med pappa Lennart med sin gin-grogg. Ett V65-system på bordet och en sövande 0-0 match mellan Watford och Luton i snöstorm på TVn.

    SvaraRadera