tisdag 31 mars 2009

It's only rock and roll...but it's not

Det 'sköna' med att bli äldre (att det är skönt att bli äldre påstår bara dom som redan är äldre...) är att man får insikt. Det jobbiga med att bli äldre är att det är alldeles för sent för att göra något åt det mesta av det man får insikt om.

Någon sa någongång ungefär så här - "det enda som är beständigt är förändringen". Men det gäller inte alltid! Att man ska börja livet med sina misstag, det förändras inte med tiden. Så har det alltid varit, och så är det fortfarande än idag. Och man vet att det kvittar vad man säger. Man kan bara titta på och le lite snett, för man vet precis hur dom kommer att tänka...sedan...när dom får insikt.

Dan Federici dog i cancer för snart 1 år sedan. Han gav E-street Band det där säregna soundet, med sin orgel och dragspel. Han var med i bandet i 40 år. Det kan nog vara svårt att hitta en ersättare till honom. Vem kan? Vem vill? Albumet 'Working on a dream' är dedikerat till Dan. Bruce skriver - "Of course we all grow up and we know "it's only rock and roll"...but it's not. After a lifetime of watching a man perform miracle for you, night after night, it feels an awful lot like love".

Det är ungefär så jag menade - it's only rock and roll...but it's not...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar