onsdag 11 mars 2009

Vad händer sedan då?

I krisens skugga lägger svenskarna ner, jag tror det var en halv miljard kronor, för att se några världsartister som underhåller på några fotbollsarenor söderut i sommar. Jag är en av dom som é där. Bruce Springsteen på Stadion, samt AC/DC och Madonna på Ullevi. Det kan bli några magiska kvällar. Kanske inte som 9 juni 1985 när vi tillsammans dansade slut på ett gammalt slitet Ullevi. Det kan bero på mig. Det kan även bero på artisterna. Yngst på scenen i sommar är Madonna (51). Dom hårdrockande australiensarna Angus (54) och Malcom (56) kompar Brian Jones (62). Bruce Springsteen, som snart är lika vanlig som sill under midsommarhelgen i Göteborg, fyller 60 i september (Hurra!)...Man frågar sig, har kidsen lagt av med musik helt och hållet?

Ungdomarna i U2 - Bono (49) och The Edge (48) - kommer även dom till Sverige. Men dom har ju många år kvar on the road... Jag hörde även att den heta urpingen Tina Turner (70) skall ut på vägarna igen.

Det kan man ju säga till King of Pops (50) försvar, att han lägger i alla fall av i tid. Bortemot 1 miljon människor vill in på hans avskedskonserter i London i sommar, och betalar upp till 150 000 kronor för kalaset. (enligt Aftonbladet, och det som står där är sant).

Tomas Ledin (57) har jag redan berört i tidigare inlägg. Han med Spring, spring, spring, spring, spring, ni vet...

Skall vi kanske be någon skolminister, eller musikminister, att man skakar igång musikskolorna igen. Inför obligatorisk blockflöjt i grundskolan. Något måste göras, för annars blir det tyst i radion om några år. Alla festivaler får lägga ner, och då blir det bara dyr öl i plastmuggar i framtiden. Tänk på det! Det är kanske det som debatten borde handla om istället för Pirate Bay och Ipred...Blockflöjt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar